Centra voor videospellen

Charleroi - Namen - Luik

Volg de E42 en u vindt ons! WALGA versterkt zijn aanwezigheid ter plaatse en heeft nu drie locaties, panden, hubs, werkruimten... WALGA Gamehubs

Of je nu in Luik, Namen of Charleroi woont, we kunnen je eindelijk verwelkomen in onze lokale hubs. Elk van hen bestaat uit :

  • een werkruimte voor studio's en freelancers die hun videogames willen ontwikkelen;
  • een ruimte gewijd aan streaming, waar makers van inhoud sessies kunnen starten op Twitch (alleen in Charleroi);
  • een ruimte gewijd aan e-sports, waar wedstrijden kunnen worden gestart en trainingen kunnen worden georganiseerd.

 

Deze ruimtes, toegankelijk voor videogameontwikkelaars (alleen of in teamverband!), E-Sport spelers en streamers, vallen samen met onze wens om synergieën te ontwikkelen binnen het hele videogame-ecosysteem in Wallonië.


De kers op de taart is dat de werkplekken gratis beschikbaar zijn voor onze leden (onder bepaalde voorwaarden)! Als je lid wilt worden en wilt profiteren van deze gebieden, vul dan het volgende formulier in:

Nu is het jouw beurt!

De oproep tot kandidaatstelling staat open voor elke persoon of studio die een eigen bedrijf wil opzetten of op zoek is naar een werkruimte in de videogamesector. Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier in. We zullen je aanvraag zo snel mogelijk behandelen.

Charleroi

Sinds begin juli 2023 zijn we gevestigd binnen de muren van Quai10, een emblematische locatie in de stad die een bioscoop, een ruimte voor videospelletjes en een brasserie combineert. Met Technocité naast de deur, dat een brede waaier aan opleidingen aanbiedt, en het MEET & BUILD-evenement, dat afgelopen oktober zijn 8e verjaardag vierde, leek het ons essentieel om de lokalen over te nemen. Kortom, we hadden het ons niet beter kunnen wensen! 

Adres 

10, Quai Arthur Rimbaud 6000 CHARLEROI

Toegankelijkheid 

5 minuten lopen van het station Charleroi-Centraal
Op 2 minuten lopen van de parkeergarage Rive Gauche of op 8 minuten lopen van de parkeergarage Charleroi-Centraal station
5 minuten lopen van de bushalte CHARLEROI "Tramplein

Contactpersoon

Laure Marlière - laure@walga.be

Namen

Het videogamecentrum WALGA in Namen ligt in Jambes aan de voet van de E411, vlakbij de Brico. De 300 m² grote lokalen zijn ondergebracht in een toren van 3 verdiepingen en bieden drie privékantoren voor 4 tot 6 personen, een open ruimte met 8 werkstations en een vergaderzaal, die allemaal op afspraak ter beschikking staan van al onze leden. Een ruimte van 70 m² gewijd aan E-Sports wordt binnenkort geopend, met 24/7 toegang en de mogelijkheid om 48-uurs bootcamps te organiseren dankzij de aanwezigheid van een douche in het gebouw.

Adres

624, Luiksesteenweg 5100 NAMUR

Toegankelijkheid 

20 minuten met de bus (12, richting Erpent) vanaf het station van Namen
Parkeren

Contactpersoon

Benjamin De Smet - benjamin@walga.be

Luik

Om onze activiteiten in Luik te ontwikkelen, zijn we verhuisd naar B3, dat ons een ruimte biedt met niet alleen lokalen en infrastructuur die aangepast zijn aan onze behoeften, maar ook tal van synergieën met andere activiteiten en de aanwezigheid van huurders zoals Espace Digital, de gaming ruimte en de business incubator. Door deze lokalen te betrekken, kunnen we de lokale scène ondersteunen, met inbegrip van het Luikse Game Lab, onze ledenverenigingen en natuurlijk de ontwikkelingsstudio's van de regio.

Adres

1, Kunstplein 4020 LIÈGE

Toegankelijkheid

TEC bus - Lijn 4
- Station Guillemins - Coronmeuse: halte BAVIÈRE (rue des Bonnes Villes)
- Station Coronmeuse - Guillemins: halte BAVIÈRE (rue Ransonnet)

Bus TEC - Lijn 60
- Gare Léopold (stadscentrum) - Les Bruyères: halte BAVIÈRE (Grondwetlaan)
- Les Bruyères - Gare Léopold (stadscentrum): halte BAVIÈRE (Grondwetlaan)

Bus TEC - Lijn 76
- Gare Léopold (stadscentrum) - Hermée: halte BAVIÈRE (rue Ransonnet)
- Hermée - Station Léopold: halte BAVIÈRE (rue Ransonnet)

Micromobiliteit
3 bedrijven verhuren scooters en elektrische fietsen in Luik: DOTT, PONY en TIER.

Met de fiets
De bereikbaarheid met de fiets is ook heel gemakkelijk en het gebouw heeft binnenkort een speciale overdekte en beveiligde parkeergarage.

Met de auto
De wijk Bavière is voornamelijk gereserveerd voor bewonersparkeerplaatsen, dus gebruik zachte vervoersmiddelen om je te verplaatsen.
Als je besluit om met de auto te reizen: de nieuwe "Place des Arts" staat nog niet op alle kaarten, dus voor het gemak kun je "Bavière Liège" zoeken in je GPS.

Contactpersoon
Lionel Hubert - lionel@walga.be

Neem contact op met

Vul het onderstaande formulier in en ons team helpt je graag verder