De laatste cijfers voor 2022 van de #BelgianGamesIndustry

De opwaartse trend die we hebben waargenomen in de marktgegevens van onze sector is stabiel! De Belgische gamingsector laat in 2022 een solide groei zien, zowel wat het aantal bedrijven als het aantal banen betreft. Bekijk hieronder de belangrijkste resultaten van de enquête of download het volledige rapport.

Met een stijging van 21% groeide de Belgische goksector naar 133 bedrijven in 2022 en was nog nooit zo groot. Deze bedrijven genereerden een omzet van 85 miljoen euro en stelden 1.085 mensen te werk, 16% meer dan in 2021. De lichte omzetdaling van 88 miljoen euro in 2021 naar 85 miljoen euro in 2022 is een restcorona. Als je echter kijkt naar de cijfers van voor de corona (€70 miljoen in 2019), is er niet veel om je zorgen over te maken. Bovendien laten zowel de toename van het aantal bedrijven als de aanwervingscijfers zien dat er nog genoeg nieuwe videogame-releases aankomen, wat uiteindelijk zou moeten leiden tot groei in de verkoop.

Deel dit bericht

Meer te ontdekken

Ecosysteem

De WALGA AGM vond plaats op 28 mei!

Vorige week vond de jaarlijkse algemene vergadering van WALGA plaats. Hier volgt een overzicht van de vooruitgang die is geboekt ten aanzien van onze doelstellingen, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van

Neem contact op met

Vul het onderstaande formulier in en ons team helpt je graag verder